zaterdag 23 juli 2011

Zaterdag 23 juli: vrije dag


Eindelijk eens lekker lang uitslapen, alhoewel diegenen die het huisje met Johan deelden daar niet van konden profiteren… Sommigen ondernamen een wandeling, anderen bleven relaxen bij het hotel. Veerle bezocht zelfs de plaatselijke bib: een wet-21bib qua inrichting, maar met uitleenpc en ultramoderne kopieermachine en alle nieuwe romans (in het Engels): perfect wat een toerist wil. Na de middagpicknick waagden de ijsberen zich in het natuurlijke zeewaterzwembad. De Big Zeven werd eerder bereikt dan verwacht: we zagen vandaag al heel veel dolfijnen en enkele walvissen. De geocatchers vonden hun schatten en verborgen een nieuw object voor diegenen die na ons komen. Er was een overheerlijk buffet, met vis! En achteraf dronken sommigen net iets teveel springbokjes....

Opmerkelijk is de aangename strandtemperatuur in de Zuid-Afrikaanse winter wat momenteel zelfs tijdens de Belgische zomer niet voorkomt.

1 opmerking:

 1. Op 26 juli bereikte ons via internet onderstaand nieuws:

  Een aantal regio's in Zuid-Afrika kampt met een verkeerschaos als gevolg van hevige sneeuwval. Grote delen van de provincies Oostkaap en KwaZulu-Natal zijn bedekt met een dik pak sneeuw. Het verkeer over de weg en over het spoor kwam stil te liggen op diverse trajecten.
  Onder meer de snelweg tussen Johannesburg, de economische hoofdstad van Zuid-Afrika, en de zuidelijke havenstad Durban is onbegaanbaar. Het leger is ingezet om de weg weer begaanbaar te maken.

  Wij hopen dat jullie alvast niet door het leger zijn ingeschakeld om te helpen want wie zet er anders jullie blog voort...
  Hier in België beloven ze ons vanaf volgende week 25°C... wait en see :-)

  Toffe blog, leuk met de fotootjes!

  BeantwoordenVerwijderen